söndag 25 november 2007

tygjakt

jakten på de ekologiska tygerna fortsätter... vi har hittat en distributör i mölndal och en i allingsås... vi hoppas att nån utav dom har det vi söker.

skatteverket vs. kurbitsistan

skatteverket överväger att inte registrera kurbitsistan till mervärdesskatt... vilket låter lite kryptiskt men antagligen betyder det att de inte vill betrakta oss som ett företag för att vi har uppgett att vi inte kommer att tjäna så mycket pengar.
dom säger alltså ungefär:
"men lilla gumman... ett företag har man för att tjäna pengar, ni måste tjäna mycket mycket pengar. se till att konsumenterna överkonsumerar era varor och hitta billiga producenter så att profiten blir så stor som möjligt, annars kan vi inte registrera er"
grrr!
man måste ju börja nån stans! var ett volvo ett mångmiljard-företag från dag ett kanske..?

org nummer

kurbitsistan handelsbolag har fått ett organisationsnummer, vilket betyder att... det har blivit ett registrerat företag. wohooo!

onsdag 14 november 2007

anmärkning

bolagsvärkä var inte helt nöjda med vår ansökan. nu har den uppdaterats och enligt den nya verksamhetsbeskrivningen ska vi: designa, trycka och sälja egentillverkade produkter så som textilier och böcker. (ska vi designa och trycka egentillverkade böcker...? kanske nån gång...)